AFC

AFC - Academics for Companies

AFC Leuven, voluit Academics For Companies, is een studentenorganisatie die de uitdaging aangaat om dé referentie te worden voor het stimuleren van ondernemerschap en het ontwikkelen van professionele vaardigheden bij studenten. Hiervoor baseren we ons op drie pijlers: uitdagende projects, interactieve workshops en inspirerende events.

De projectwerking is onze hoofdactiviteit. Met dit concept bereiken we twee doelen. Enerzijds verlenen wij KMO's, multinationals en overheden kwalitatieve adviesverlening die gebaseerd is op academische en praktijkgerichte kennis. Anderzijds bieden wij ambitieuze studenten de mogelijkheid om naast hun studie relevante werkervaring op te doen door het uitvoeren van onderzoeken/projecten. De behoefte van studenten om hun vaardigheden, zoals probleemoplossend denken en professioneel communiceren, te oefenen vullen we op deze manier in. Vanzelfsprekend worden de studenten hierbij begeleid door meer ervaren projectcoördinatoren alsook door onze diverse partners die expert zijn op het betreffende domein.

Hiertoe rekruteren we de meest ondernemende studenten van de faculteiten Economie en Bedrijfswetenschappen en Ingenieurswetenschappen. Bij de organisatie van onze projectwerking selecteren we studenten die beschikken over een ruime en gevarieerde kennis, waardoor we voor iedere klant een team op maat kunnen samenstellen. AFC investeert sterk in haar studenten via professionele workshops waardoor ze hun competenties kunnen versterken en het beste in zichzelf kunnen ontdekken. Indien u geïnteresseerd bent in onze projectwerking, kan u steeds onze projectwerkingsbrochure bekijken of contact opnemen met projects@afcleuven.be.

De derde en laatste pijler, events, bevat een gevarieerde waaier aan evenementen. Dit jaar wordt voor de derde keer op rij de CleanTech Challenge georganiseerd in samenwerking met Vlerick Leuven-Gent Management School. In deze business plan competitie moeten gevarieerde teams van studenten een groen idee uitwerken dat ze moeten presenteren voor een jury. De winnaar van de Belgische Clean Tech Challenge ontvangt een som van 5000 euro en mag naar de Europese finale van de CleanTech Challenge, georganiseerd door London Business School, om België te vertegenwoordigen. In 2010 eindigde een Belgisch team op een schitterende derde plaats. Gezien het grote succes van de eerste nationale CleanTech Challenge, zal in het academiejaar 2011-2012 een tweede editie georganiseerd worden.

Daarnaast wordt voor het 2de jaar op rij een ondernemersbeurs georganiseerd door AFC Leuven. Dit initiatief, dat zal plaatsvinden op 2 mei, lanceerde men vorig jaar om het ondernemerschap onder de Leuvense student aan te wakkeren. Door middel van infostandjes kunnen geïnteresseerde studenten alle nodige informatie krijgen rond het opstarten van een eigen onderneming. Daarnaast worden ze warm gemaakt voor het ondernemersleven door keynotes van enkele grote ondernemers die over hun ervaringen komen vertellen. Dit jaar worden deze lezingen aangevuld met enkele kleinere lezingen die elk een specifiek facet van ondernemerschap belichten. Voor de volgende editie zoeken we dus zowel keynote sprekers als sprekers voor de kleinere lezingen die hun ervaringen aan studenten willen delen. Geïnteresseerden kunnen steeds contact opnemen via events@afcleuven.be.

Dit jaar staan er, naast bedrijfsbezoeken bij onze partners, ook nog enkele Keynote Lectures op het programma. Zo komt de jonge succesvolle ondernemer Vikas Shah op 6 oktober een voordracht houden over Entrepreneurial Branding. Ideeën voor een keynote lecture of een ander event vanuit Ekonomika Alumni worden steeds geapprecieerd. Hiervoor kan u contact opnemen met events@afcleuven.be.

Op onze vernieuwde website vindt u meer uitgebreid een overzicht van alle activiteiten van AFC : www.afcleuven.be

>>> Brochure AFC Projects (PDF)