27/02/2019 - Bedrijfsbezoek ISVAG

 
Bedrijfsbezoek ISVAG
- woensdag 27 februari -  
Beste alumnus,

Op woensdag 27 februari nodigen we je graag uit voor een bezoek en rondleiding aan de afvalverwerkings-intercommunale ISVAG in Wilrijk.
 
Ontdek tijdens ons bedrijfsbezoek wat er met je afval gebeurt nadat het wordt opgehaald: ISVAG verwerkt jaarlijks 145.000 ton afval waardoor het energie produceert voor 25.000 gezinnen. Zo kan een volledig gezin 36 uur elektriciteit gebruiken dankzij de verwerking van één zak afval.

Philip Heylen, voorzitter van ISVAG, stelt ons zijn geesteskind graag voor. Met zijn keynote ‘Van Waste naar Energy’ werpt hij een blik op de toekomst van energieproductie uit afval, met in de hoofdrol de plannen voor de bouw van een nieuwe centrale. Hierbij zal hij extra aandacht besteden aan de uitrol van een warmtenet, waardoor er niet alleen elektriciteit, maar ook warmte geproduceerd kan worden.

Daarna krijgen we een rondleiding op de ISVAG-site en kunnen we met eigen ogen ondervinden hoe ons afval verwerkt wordt tot energie. Opgelet, tijdens de rondleiding draag je best geen naaldhakken. 
 
Ben jij benieuwd hoe deze afvalenergiecentrale functioneert? Schrijf je dan snel in voor deze activiteit, want de plaatsen zijn beperkt.

Speciaal voor leden van Ekonomika Alumni en Absoc Alumni bieden we dit bedrijfsbezoek gratis aan. Hernieuw dus snel je lidmaatschap. Niet-leden betalen 10 euro.

Tot dan!

Ekonomika Alumni
Bestuur regio Antwerpen
 
> SCHRIJF HIER IN
KIJK HIER WIE AL INGESCHREVEN IS
PROGRAMMA
Kalender
Woensdag 27 februari 2019
Kalender
ISVAG
Boomsesteenweg 1000
2610 Antwerpen

(niet elke GPS vindt dit adres -
ISVAG ligt 'net voorbij Cardoen')
Kalender
Leden: gratis
(Inschrijven verplicht!)
Niet-leden: 10 euro
 
AGENDA
19:30
Ontvangst bij ISVAG
20:00
Verwelkoming door Hans D’Olieslager en Eva Boeckx, co-voorzitters Ekonomika Alumni regio Antwerpen
20:05
Introductiefilm
20:15
Keynote Philip Heylen, voorzitter ISVAG

Van Waste tot Energy in België en in de wereld, én de uitrol van het warmtenet in de context van het brede Waste to Energy
20:45
Q&A
21:00
Gegidste rondleiding op de site
21:45
Netwerkreceptie aangeboden door ISVAG
22:30
Voorziene einde
 
> SCHRIJF HIER IN
PRAKTISCHE INFORMATIE
Registratie
Leden: gratis
Niet-leden: 10 euro

Je inschrijving is pas definitief na registratie - de plaatsen zijn namelijk beperkt - of (voor niet-leden) na ontvangst van het inschrijvingsgeld op het rekeningnummer BE10 2200 0361 4904 van Ekonomika Alumni Antwerpen.

Contact
Neem contact op met Hans D’Olieslager voor bijkomende informatie over dit event. Ben je ingeschreven, maar op het laatste moment toch verhinderd, geef ons dan een seintje. Zo niet, zullen we voor zowel leden als niet-leden een compensatie van 10 euro aanrekenen.

Vervoer & parking
Opgelet, niet elke GPS vindt Boomsesteenweg 1000. Wanneer je op de Boomsesteenweg voorbij Cardoen rijdt, sla je het eerste straatje rechtsaf, net voor dierenspeciaalzaak De Pauw. Als je deze weg blijft volgen kom je aan de ingang van de ISVAG-site. Aan de site is er een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar.
> SCHRIJF HIER IN
KIJK HIER WIE AL INGESCHREVEN IS
TOEKOMSTPLANNEN ISVAG
De Antwerpse afvalintercommunale ISVAG wil langs de A12 in Wilrijk een nieuwe afval-energiecentrale bouwen van 170 miljoen euro. Jaarlijks zal er 180.000 ton afval verwerkt kunnen worden in plaats van de 145.000 ton vandaag. Hierdoor zal de nieuwe centrale elektriciteit produceren voor 35.000 in plaats van 25.000 gezinnen en via een warmtenet ook nog eens warmte bieden voor 40.000 gezinnen. Kortom, de hypermoderne installatie moet tot de wereldtop behoren qua uitstoot.
HEB JIJ JE LIDMAATSCHAP AL VERNIEUWD?
Als één van de 50.000 alumni van de Faculteit Economie & Bedrijfswetenschappen kan jij lid worden van Ekonomika Alumni! Als betalend lid geniet je niet alleen van korting op de meer dan 60 activiteiten per jaar, je krijgt eveneens toegang tot enkele exclusieve activiteiten en ECONnect magazine gratis in je bus. Bovendien geniet je van heel wat voordelen bij onze partners.

Heb jij je lidmaatschap voor 2019 al vernieuwd? Lid worden kost 45 euro per jaar, Young Alumni betalen slechts 25 euro. Ontdek hier alle voordelen en hoe je lid kan worden!
CORPORATE PARTNERS