11/06/2018 - Bedrijfsbezoek North Sea Port

 
 
(er)vaar de nieuwe fusiehaven in Gent!
- maandag 11/06 -  
Beste alumnus,
 
Op maandag 11 juni nodigen we je graag uit voor een havenbezoek aan  North Sea Port in Gent.

Deze fusiehaven van Havenbedrijf Gent en Zeeland Seaports (Vlissingen en Terneuzen) stelt ruim 97.000 mensen te werk en behoort daarmee tot de top 10 Europese havens. We krijgen er als alumni-economisten een unieke kans om deze draaischijf van de economie te ontdekken!

We worden verwelkomd in het bezoekerscentrum met een hapje en drankje en krijgen er een boeiende uiteenzetting door Jan Lagasse, co-CEO van North Sea Port . Tijdens deze presentatie kom je onder meer te weten waarom Havenbedrijf Gent onlangs fuseerde met Zeeland Seaports. Daarna schepen we in aan boord van de 'Jacob van Artevelde’ voor een rondvaart in de haven, waarbij je verwend wordt met een assortiment van luxe belegde broodjes.

Kom mee aan boord en schrijf je snel in via onderstaande informatie.

Hopelijk tot dan!

Ekonomika Alumni
Bestuur regio Oost-Vlaanderen
 
> SCHRIJF HIER IN
KIJK HIER WIE AL INGESCHREVEN IS
PROGRAMMA
Kalender
Maandag 11 juni 2018
Kalender
Bezoekerscentrum North Sea Port
Rigakaai 1
9000 Gent
Kalender
Leden en hun partner: €10
Niet-leden: €20

Inschrijven kan t.e.m. 4 juni
 
AGENDA
19:00
Ontvangst met een drankje & een kleine hap
19:10
Verwelkoming door Patricia De Waele, voorzitter regio
Oost-Vlaanderen, gevolgd door een presentatie van 
co-CEO Jan Lagasse
20:00
Inschepen voor een rondvaart in het havengebied Gent, met het havenjacht ‘Jacob van Artevelde’ 

met onderweg luxe belegde broodjes, drank, dessert, koffie & thee
22:00
Voorzien einde
 
> SCHRIJF HIER IN
PRAKTISCHE INFORMATIE
Registratie
Leden en hun partner: €10
Niet-leden: €20

Inbegrepen in de prijs: welkomstdrank, presentatie, boottocht met broodjesmaaltijd, drank, dessert, koffie & thee. 

Inschrijven kan tot en met 4 juni. Je inschrijving is definitief na ontvangst van het inschrijvingsgeld op het rekeningnummer BE98 7350 2832 4893 van Ekonomika Alumni Oost-Vlaanderen.

Contact
Neem contact op Patricia De Waele (0474/95.23.81) of Alain Verheyden (0478/60.21.26) voor bijkomende informatie omtrent dit event. 

Indien je ingeschreven bent en alsnog op het laatste moment verhinderd zou zijn om aan deze activiteit deel te nemen, gelieve ons in voorkomend geval een seintje te geven. Zo niet, zullen we het inschrijvingsgeld alsnog aanrekenen.

Vervoer & Parking
Volg deze routebeschrijving naar het bezoekerscentrum. Er is parking voorzien aan het centrum.
> SCHRIJF HIER IN
KIJK HIER WIE AL INGESCHREVEN IS
CO-CEO JAN LAGASSE
Nadat dhr. Lagasse zijn Master in Rechten behaalde is hij zijn carrière gestart bij de Europese Commissie en is vervolgens gaan werken bij de Universiteit Gent. Daarna werkte hij voor Dow Chemical Company en Hoogovens Aluminium (nu Tata Steel), waar hij ervaring opdeed in fusies en overnames.

Als CEO van Fokker Elmo en Executive Vice President M&A en Strategische Projecten bij Fokker Technologies in Nederland begon hij te werken in de transportsector. Hij vervolgde zijn carrière als CEO van het Nederlandse Zeeland Seaports. Nu dat gefuseerd is met het Belgische Havenbedrijf Gent, is dhr. Lagasse vanaf 2018 co-CEO van de nieuwe grensoverschrijdende haven: North Sea Port.
NORTH SEA PORT
In december 2017 fuseerde het Vlaamse Havenbedrijf Gent en het Nederlandse Zeeland Seaports tot North Sea Port, een haven gespecialiseerd in de overslag van bulkgoederen, stukgoed en voeding. Het grensoverschrijdende havengebied is 60 kilometer lang en reikt tot 32 km landinwaarts.

Door haar centrale ligging in het logistieke hart van Europa en haar mix van transportverbindingen met het Europese achterland is North Sea Port een echte economische draaischijf. In een straal van 500 kilometer kan de haven maar liefst 500 miljoen consumenten bedienen. Met een goederenoverslag via zeevaart van zo’n 66,6 miljoen ton, behoort North Sea Port tot de Top 10-havens van Europa.

Ontdek meer over North Sea Port tijdens het bedrijfsbezoek op 11 juni!
HEB JIJ JE LIDMAATSCHAP AL VERNIEUWD?
Als één van de 50.000 alumni van de Faculteit Economie & Bedrijfswetenschappen kan jij lid worden van Ekonomika Alumni! Als betalend lid geniet je niet alleen van korting op de meer dan 50 activiteiten per jaar, je krijgt toegang tot enkele exclusieve activiteiten en ECONnect magazine gratis in je bus. Bovendien geniet je van heel wat voordelen bij onze partners.

Heb jij je lidmaatschap voor 2018 al vernieuwd? Lid worden kost €45 per jaar, Young Alumni betalen slechts €25. Ontdek hier alle voordelen en hoe je lid kan worden!
CORPORATE PARTNERS