23/04/2018 - Bedrijfsbezoek ZNA Stuivenberg

 
 
Bezoek aan het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen
- maandag 23/04 -  
Beste alumnus,

Op maandag 23 april nodigen we je van harte uit voor een interessante uiteenzetting over het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen.

Dhr. Wouter De Ploey, CEO van het ZNA, verwelkomt ons in ZNA Stuivenberg en vertelt er over de werking van het grootste Belgische fusieziekenhuis.

Aansluitend brengen we een bezoek aan het Lambotte Museum met toelichting door Prof Dr. Bob Van Hee van de Universiteit Antwerpen. Hij is gespecialiseerd in geschiedenis van de geneeskunde en bouwde het museum mee uit. Binnenin is er een ruime collectie van oude medische instrumenten en voorwerpen te bezichtigen die in de loop van de 19de en 20ste eeuw gebruikt werden in de gezondheidszorg.

Hierna wordt een modelkamer van het nieuwe ZNA Cadix ziekenhuis aan ons onthuld. De avond sluiten we af met een receptie aangeboden door ZNA.
 
Ben jij ook benieuwd hoe het ZNA functioneert? Schrijf je dan snel in!
 
Tot dan!

Ekonomika Alumni
Bestuur regio Antwerpen
 
> SCHRIJF HIER IN
KIJK HIER WIE AL INGESCHREVEN IS
foto © VK Studio Architects en Robbrecht en Daem architecten
PROGRAMMA
Kalender
Maandag 23 april 2018
Kalender
ZNA Stuivenberg
Lange Beeldekensstraat 267
2060 Antwerpen
Kalender
Leden: gratis
Niet-leden: €10
 
AGENDA
19:30
Ontvangst en toelichting over ZNA door CEO Wouter De Ploey in zaal Lambotte van ZNA Stuivenberg
20:30
Bezoek aan het Lambotte museum met toelichting door Prof Dr. Bob Van Hee

Onthulling van een modelkamer van het nieuwe ZNA Cadix ziekenhuis
21:30
Afsluitende receptie
 
> SCHRIJF HIER IN
 
Ekonomika Alumni regio Antwerpen dankt haar structurele sponsor:

PRAKTISCHE INFORMATIE
Registratie
Leden: €0
Niet-leden: €10

Je inschrijving is definitief na ontvangst van het inschrijvingsgeld op het rekeningnummer BE10 2200 0361 4904 van Ekonomika Alumni Antwerpen.

Contact
Neem contact op voor bijkomende informatie omtrent dit event. 

Indien je ingeschreven bent en alsnog op het laatste moment verhinderd zou zijn om aan deze activiteit deel te nemen, gelieve ons in voorkomend geval een seintje te geven. Zo niet, zullen we het inschrijvingsgeld alsnog aanrekenen.

Vervoer & Parking
Parkeren kan op parking SPOED van het ziekenhuis. Van zodra deze volzet is, wordt er doorverwezen naar de publieke parking in de Somméstraat. Hiervoor worden uitrijkaartjes voorzien.
> SCHRIJF HIER IN
KIJK HIER WIE AL INGESCHREVEN IS
Over ZNA en het Lambotte Museum
Het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) staat voor kwaliteitsvolle en toegankelijke zorg. Met jaarlijks ruim één miljoen consultaties, labo-onderzoeken, medische beeldopnames en zo’n 120.000 opnames is ZNA de grootste zorgverstrekker in België. Op Europees niveau zit de ziekenhuisgroep in de top tien.

Het omvat drie algemene, zes gespecialiseerde ziekenhuizen, twee medische centra en een woonzorgcentrum in en rond Antwerpen.

Om kwaliteitsvolle zorg mogelijk te maken werken er zesduizend mensen, waaronder een zeshonderdtal artsen. Deze medewerkers verzorgen dagelijks zo'n vijfduizend patiënten.


Het Lambotte Museum in het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen was tot 2011 gekend als het Museum van de Geschiedenis van de Gezondheidszorg. Het museum toont de evolutie van de gezondheidszorg in al haar aspecten. Het herbergt een ruime collectie oude medische instrumenten en voorwerpen, die in de loop van de 19de en 20ste eeuw gebruikt werden in de gezondheidszorg. Een aantal gaan evenwel terug tot de 16de eeuw.

Het museum heeft een onderkomen gevonden in een van de voormalige patiëntenzalen van het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen. Het ziekenhuis, opgetrokken tussen 1877 en 1884, werd gebouwd in een voor die tijd revolutionaire 'paviljoenstijl', bestaande uit acht grote torens van twee verdiepingen, met per verdieping één grote ronde patiëntenzaal voorzien van zeer vooruitstrevende vormen van verwarming en verluchting.
CORPORATE PARTNERS