08/11/2018 - Bezoek BOZAR [volzet]

Deze activiteit is volzet. Je kan je op de wachtlijst plaatsen door te mailen naar ekonomika-alumni@kuleuven.be.
 
Bezoek aan BOZAR
- donderdag 08/11 -  
Beste alumnus,
 
Op donderdag 8 november nodigen we je graag uit voor een bezoek aan BOZAR, het voormalige Paleis voor Schone Kunsten en één van de bekendste kunstencentra in Brussel.

Reusachtig en prestigieus, maar onzichtbaar en open voor iedereen. Zo ontwierp Victor Horta het eerste Kunstenhuis in Europa, dat in 1928 zijn deuren opende.

90 jaar later is het nog steeds de bakermat voor kunst in Brussel en mogen we je er ontvangen op dit Ekonomika Alumni evenement. HR Director Ignace de Breuck (FEB alumnus 1988) verwelkomt ons en licht in zijn presentatie het BOZAR business model toe.

Vervolgens neemt een ervaren gids ons mee doorheen de concertzalen, tentoonstellingszalen en conferentieruimten die Horta in elkaar puzzelde tot één harmonisch geheel. Mispak je hier niet aan, want wie dwars door BOZAR loopt, beklimt zonder het goed en wel te beseffen de Kunstberg. Gelukkig biedt Ekonomika Alumni je na de rondleiding een hapje en een drankje aan op de netwerkreceptie.

Het belooft een boeiende en aangename avond te worden, hopelijk ben jij er ook bij! 


Ekonomika Alumni
Bestuur regio Brussel & Vlaams-Brabant
 
> SCHRIJF HIER IN
KIJK HIER WIE AL INGESCHREVEN IS
PROGRAMMA
Kalender
Donderdag 8 november 2018
Kalender
BOZAR
Ravensteinstraat 23 (hoofdingang)
1000 Brussel
Kalender
Leden: €25
Niet-leden: €35
 
AGENDA
18:30
Ontvangst met broodjes
19:00
Presentatie over het BOZAR business model door HR Director Ignace de Breuck (FEB alumnus 1988)
20:00
Rondleiding met ervaren gids doorheen de geschiedenis van Horta's architecturaal meesterwerk
21:00
Netwerkreceptie met een hapje en een drankje
22:00
Voorziene einde
 
> SCHRIJF HIER IN
PRAKTISCHE INFORMATIE
Registratie
Leden: €25
Niet-leden: €35

Je inschrijving is definitief na ontvangst van het inschrijvingsgeld op het rekeningnummer BE92 7350 2084 8823 van Ekonomika Alumni Vlaams-Brabant.

Contact
Neem contact op voor bijkomende informatie omtrent dit event of bel Peter Lamens op 0475258793.

Indien je ingeschreven bent en alsnog op het laatste moment verhinderd zou zijn om aan deze activiteit deel te nemen, gelieve ons in voorkomend geval een seintje te geven. Zo niet, zullen we het inschrijvingsgeld alsnog aanrekenen.

Vervoer & Parking
BOZAR is vlot bereikbaar met de trein vanuit Brussel-Centraal: na slechts een minuut wandelen ben je er al!  In dit document vind je meer info over de ligging. 

Kom je met de wagen? Dan kan je parkeren in de nabijgelegen Interparking Albertine (open tot middernacht). Van daaruit ga je best te voet door de Ravensteingalerij.  
> SCHRIJF HIER IN
KIJK HIER WIE AL INGESCHREVEN IS
BOZAR - VICTOR HORTA
De Belgische art nouveau- en art deco-architect Victor Horta (1861-1947) liep kort na de Eerste Wereldoorlog rond met plannen voor een Paleis voor Schone Kunsten. Hoewel Edward Anseele, de minister van openbare werken, onmiddellijk oren had naar Horta’s plannen, liepen deze niet van een leien dakje: in 1920 weigerde het parlement de kredieten goed te keuren, tot in 1922 de Société du Palais des Beaux-Arts het licht zag en het project definitief uit de startblokken kwam. 

De stad Brussel stelde een onregelmatig perceel van 8000 m2 ter beschikking. In ruil moesten er aan de straatkant winkeltjes komen. Dit ontlokte Horta in zijn Memoires volgende oprisping: ‘Paleis? Zo denk ik er niet over: gewoon kunsthuis, want ik zou een constructie, waarvan de belangrijkste gevel wordt ingenomen door winkels, nooit die naam kunnen geven.’ Ondanks de strubbelingen beschouwde Horta het Paleis voor Schone Kunsten als een hoogtepunt in zijn carrière, waarbij hij erin slaagde om verschillende kunstzalen tot één harmonisch geheel te vormen.
CORPORATE PARTNERS