01/04/2019 - Circulaire economie in woord en daad

 
Circulaire economie
in woord en daad
- maandag 1 april -  
Beste alumnus,

Laat je op maandag 1 april inspireren en ontdek op de Brusselse campus hoe een wereldspeler in materiaaltechnologie het concept circulaire economie toepast in zijn bedrijfsstrategie.

Zelfs met de huidige inspanningen om te recycleren wordt 88 tot 94% van alle producten nog steeds gemaakt uit nieuwe grondstoffen. Het antwoord op de dreigende materiaalschaarste vinden vele denkers in circulaire economie: het sluiten van materiaalkringlopen zodat de waarde van de grondstoffen optimaal behouden blijft.

Dat idee stelt ons voor enkele vragen, zoals: is circulaire economie realiseerbaar? Hoe kunnen technologie en nieuwe bedrijfsmodellen circulaire economie helpen verwezenlijken? Moet de overheid ingrijpen om grondstoffen te sparen?

Karel Van Acker (KU Leuven) en Johan Eyckmans (KU Leuven) leiden de avond in, waarna Egbert Lox (Umicore) zal uitleggen hoe Umicore inzet op circulaire economie.

Het belooft een boeiende uiteenzetting te worden, hopelijk tot dan!

Ekonomika Alumni
Bestuur regio Brussel
 
> SCHRIJF HIER IN
KIJK HIER WIE AL INGESCHREVEN IS
PROGRAMMA
Kalender
Maandag 1 april 2019
Kalender
KU Leuven campus Brussel
Lokaal 6306 
Warmoesberg 26
1000 Brussel

(bewegwijzering voorzien)
 
Kalender
Leden: 10 euro
Niet-leden: 15 euro
 
AGENDA
18:30
Ontvangst met een hapje & drankje
19:00
Uiteenzetting Circulaire Economie

Inleiding door prof. Karel Van Acker en Johan Eyckmans

Umicore onder de loep door Egbert Lox, Senior Vice President Government Affairs bij Umicore
20:15
Netwerkreceptie
21:00
Voorziene einde
 
> SCHRIJF HIER IN
PRAKTISCHE INFORMATIE
Registratie
Leden: 10 euro
Niet-leden: 15 euro 

Je inschrijving is pas definitief na betaling van het bedrag op het rekeningnummer BE24 7350 4592 4838 van Ekonomika Alumni Brussel.

Contact
Neem contact op voor bijkomende informatie over dit event. Ben je ingeschreven, maar op het laatste moment toch verhinderd, geef ons dan een seintje. Zo niet, zullen we het inschrijvingsgeld alsnog aanrekenen.

Vervoer & Parking
De campus is vlot bereikbaar met de trein vanaf Brussel-Centraal: in dit document vind je meer info over de ligging. 

Je kan parkeren onder de campus (ingang van Hotel Radisson, Wolvengracht 41). De parking sluit om 21u45! Geef je nummerplaat vooraf door als je hiervan gebruik wil maken. Parkeren kan ook om en rond de nationale bank en kathedraal, of in de parking grote markt.
> SCHRIJF HIER IN
KIJK HIER WIE AL INGESCHREVEN IS
GASTSPREKER EGBERT LOX 
Egbert Lox (PhD Chemical Egineering, Ugent) is Senior Vice President Government Affairs bij Umicore. Voorheen leidde hij het Research and Development departement van Umicore in Olen.  Hij is lid van de Raad van Bestuur van Agoria en doceert regelmatig aan verschillende universiteiten.
HEB JIJ JE LIDMAATSCHAP AL VERNIEUWD?
Als één van de 50.000 alumni van de Faculteit Economie & Bedrijfswetenschappen kan jij lid worden van Ekonomika Alumni! Als betalend lid geniet je niet alleen van korting op de meer dan 60 activiteiten per jaar, je krijgt eveneens toegang tot enkele exclusieve activiteiten en ECONnect magazine gratis in je bus. Bovendien geniet je van heel wat voordelen bij onze partners.

Heb jij je lidmaatschap voor 2019 al vernieuwd? Lid worden kost 45 euro per jaar, Young Alumni betalen slechts 25 euro. Ontdek hier alle voordelen en hoe je lid kan worden!
CORPORATE PARTNERS