Concert in memoriam Guido Dedene

Op zondagnamiddag 22 oktober 2017 om 15h organiseert de Universitaire Parochie in de Leuvense Begijnhofkerk een concert in memoriam Guido Dedene.  Guido was daar al vroeg als organist betrokken bij de liturgie nadat hij vanuit Campus Kortrijk verder kwam studeren in Leuven.  Later volgde hij ook gedurende verschillende jaren Louis Freund op als cantor, tot hij omwille van professionele redenen die fakkel moest doorgeven.  

Maar toch bleef hij steeds als organist van dienst binnen de uitgebreide ploeg die het liturgische en muzikale aspect van de UP-diensten verzorgt.  Hij speelde ook een belangrijke rol in het concept en de uitbouw van het nieuwe orgel dat orgelbouwer Pels in de begijnhofkerk mocht realiseren als tegenhanger van het historische Goltfuss-orgel uit 1692 op het oksaal (dat na grondige restauratie in 1987 opnieuw werd ingespeeld). Ook de samenstelling, de uitgave en zelfs het zetwerk van de vierde herwerkte versie van de UP-liedbundel van 1990 was bij Guido in prima handen. Hij overleed onverwacht in oktober 2016 op 60-jarige leeftijd.

Het concert van 22 oktober e.k. wordt verzorgd door vijf van de huidige organisten van de Begijnhofkerk.  Ook de UP-cantorij zal haar bijdrage leveren.  De toegang is vrij, maar de inhoud van het obligate mandje bij de uitgang zal worden aangewend voor verdere muzikaal-liturgische uitbouw, o.m. de op stapel te zetten nieuwe uitgave van de UP-zangbundel “Zingen maakt gelukkig”.