Internationaal

Ekonomika Internationaal

Ekonomika Internationaal is een wereldwijd netwerk van Ekonomika-ambassadeurs bij wie Ekonomika leden terecht kunnen voor informatie, contacten, ervaringen. Doel is het opstellen en actief onderhouden van een international netwerk waarbij Ekonomika leden wereldwijd een beroep kunnen doen op Ekonomika-ambassadeurs. De ambassadeurs dragen bij tot het internationaal imago van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KULeuven .

1. Wat is Ekonomika Internationaal
Een afdeling van Ekonomika Alumni, gericht op Ekonomika leden die internationaal actief zijn. Ekonomika Internationaal is een wereldwijd netwerk van Ekonomika-ambassadeurs bij wie Ekonomika leden terecht kunnen voor informatie, contacten, ervaringen…

2. Doelstelling van Ekonomika Internationaal
Het opstellen en actief onderhouden van een international netwerk waarbij Ekonomika leden wereldwijd een beroep kunnen doen op Ekonomika-ambassadeurs. De ambassadeurs dragen bij tot het internationaal imago van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de K.U.Leuven .

3. Ambassadeurs gezocht
Van een ambassadeur wordt verwacht emails te beantwoorden aan de vragende partij (alle Ekonomika leden); informatie verstrekken, tips geven, ervaringen meedelen…
Verdere stappen, concrete afspraken, ontmoetingen , kan de ambassadeur naar eigen goeddunken organiseren, of niet. Idealiter woont de ambassadeur in het land dat hij vertegenwoordigt.

Echter, een expatriate die jaren in een land heeft gewoond kan nog steeds zijn ervaringen doorgeven als ambassadeur. Zeker indien er geen ander Ekonomika lid in dat land woont. Of er ter plaatse ook activiteiten worden georganiseerd voor Ekonomika leden in dat land, hangt af van de vraag en interesse. In een grote internationale hub, is er misschien wel ruimte voor samenkomsten en activiteiten. In vele gebieden echter zijn de Ekonomika Alumni dun bezaaid en zal de ambassadeur vooral een onthaal- en netwerk functie hebben.

De Ekonomika-ambassadeur is volledig vrij in het al dan niet organiseren van activiteiten. Een Ekonomika-ambassadeur geniet de volledige steun van Ekonomika Alumni Leuven en kan daar steeds terecht voor advies en ondersteuning. Het netwerk is des te succesvoller naarmate er meer ambassadeurs zijn en naarmate meer en meer Ekonomisten van het netwerk gebruik maken.

Wil je zelf ambassadeur worden? Stuur een mailtje naar alumni@econ.kuleuven.be
Aarzel niet jezelf op te geven; het is een ideale manier om op ongedwongen wijze zelf nieuwe contacten op te doen!

4. Contacts
 Wens je meer informatie over Ekonomika Alumni Internationaal? Contacteer gerust de coordinator van Ekonomika Internationaal (Freddy Nurski) op freddy.nurski@me.com

Wens je contact te nemen met een ambassadeur? Je vindt hier de actuele lijst.

Africa
Nigeria Himpe Piet LinkedIN
 
Asia
China Baes Kurt LinkedIN
  Polley Jan LinkedIN
Japan Catrysse Bernard LinkedIN
Other... Kesteloot Peter LinkedIN
  Germeys Jûrgen LinkedIN
  Breda Karel LinkedIN
 
Europe
Belgium Nurski Freddy LinkedIN
Switzerland Serrien Kris LinkedIN
Czech, Rep. Dewulf Frank LinkedIN
Germany Bollue Guido LinkedIN
Spain Moubax Thierry LinkedIN
  Duerinckx Pieter LinkedIN
  De Smedt Carl LinkedIN
France Putzeys jacques LinkedIN
  DHont Thomas LinkedIN
Ireland Sleven Marijke  
Italy Beynaerts An LinkedIN
Luxembourg Elebaut Jurgen LinkedIN
Poland Ampe Kristof LinkedIN
United Kingdom Vanhoonacker Michel LinkedIN
 
North America
Canada Rowaert Sven LinkedIN
United States Labeeuw Claude LinkedIN
United States Illinois Vanden Bussche Laurence  
 
South America
Argentina Snauwaert Bart LinkedIN
Brazil Frans Robert  
Costa Rica De Donder Linda LinkedIN
Nicaragua Plattau Stefaan  
Venezuela De Munter Dany LinkedIN