17/10/2017 - Milieu– en preventiemanagement Alumni-event

 

Bekijk:

 

Om de re-integratie van langdurig zieken te bevorderen hebben de kabinetten van minister De Block en minister Peeters een KB uitgewerkt dat in voege ging op 01 december 2016.


Bijna een jaar later maken we een stand van zaken op: hoe kunnen we de wetgeving duurzaam implementeren zodat het een succes wordt voor werkgevers en werknemers? 

We laten drie sprekers aan het woord en sluiten af met een networking drink.

Datum
Dinsdag 17 oktober 2017

Locatie
KU Leuven, Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen (FEB), campus Brussel, Stormstraat 2, 1000 Brussel
Zaal Paternoster (Hermes 3, 6de verdieping)

Agenda

17:30
Ontvangst met broodjes in de foyer van zaal Paternoster

18:00

 • Inleiding
  Inleiding door Prof. Dr. Carine Van den Broeke, Leerlijncoördinator van de leerlijn preventie
   
 • Huget Désiron, PhD - Eur. ergonome – ergotherapeute, ACT Desiron bvba / KU Leuven (omgeving en gezondheid) / PXL Hasselt (ergotherapie)
  Welke zijn de reglementaire wijzigingen binnen het domein en wat is de visie achter dit wetgevend kader? Hoe zet je een re-integratie traject op; hoe verloopt dit proces; welke instrumenten en stappen bevorderen de re-integratie en wat betekent dit in de praktijk voor de werknemer?
   
 • Daisy Itterbeek – Coördinator interne preventiedienst Audi Brussels
  Een kijk op het traject dat Audi Brussels heeft afgelegd in de afgelopen jaren, dat ertoe bijgedragen heeft dat het KB rond re-integratie van 01 december 2016 momenteel in de praktijk wordt omgezet.
  Illustraties met praktische case.
   
 • Prof. Elke Van Hoof, PhD, Professor Stress, Gezondheidspsychologie en burn-out, VUB.
  Burn-out lijkt wel een groeiend fenomeen. Medewerkers geraken uitgeblust door hun werk en vallen uit. Hoe wordt re-integratie in zo'n context mogelijk? Op basis van onderzoek en de eigen praktijk wordt inzicht gegeven in de succes- en risicofactoren voor een succesvolle re-integratie van medewerkers na burn-out.

19:30
Receptie in de foyer van zaal Paternoster

Registratie
Deelname aan het MPM event is gratis, registreren is wel noodzakelijk.
Gelieve omwille van organisatorische redenen in te schrijven vóór 10 oktober 2017.

Praktisch
Neem contact op voor bijkomende informatie omtrent dit event. Gelieve ons in voorkomend geval een seintje te geven indien u ingeschreven bent en alsnog op het laatste moment verhinderd zou zijn om aan deze activiteit deel te nemen.