25/01/2018 - Nieuwjaarsreceptie Antwerpen

 
 
Nieuwjaarsreceptie in Wijnegem
- donderdag 25/01 -  
Beste alumnus,

Op donderdag 25 januari nodigt Ekonomika Alumni je graag uit om 2018 goed in te zetten op onze nieuwjaarsreceptie regio Antwerpen. Deze keer worden we ontvangen in het Innovation Center van Frisomat te Wijnegem. Frisomat is een Belgisch bedrijf dat prefab gebouwen uit koudgevormd staal ontwerpt, ontwikkelt, produceert en bouwt en werd in 1978 opgericht door Guy Somers.

Keynote spreker die avond is Bart De Waele, CEO van Wijs en van groeiversneller Mandelbrot. Bart is de oprichter van het toonaangevend digitaal agentschap Wijs en een serieel ondernemer die een helder zicht heeft op de revolutionaire digitale ontwikkelingen waarmee alle ondernemingen in alle sectoren tegenwoordig rekening moeten houden.

Tijdens zijn uiteenzetting zal Bart ons meenemen door de Digitale Trends voor 2018. Hij haalt hierbij enkele opvallende vaststellingen naar voor uit het Technologie Trendrapport dat jaarlijks door Wijs gepubliceerd wordt. Ondertussen werkt men bij Wijs verder aan de editie 2018: de krachtlijnen ervan komen zeker aan bod tijdens zijn presentatie.

Aansluitend heffen we het glas op het nieuwe jaar tijdens een gezellige nieuwjaarsdrink & -receptie.

Hopelijk tot dan!

Ekonomika Alumni
Bestuur regio Antwerpen
 
> SCHRIJF HIER IN
KIJK HIER WIE AL INGESCHREVEN IS
PROGRAMMA
Kalender
Donderdag 25 januari 2018
Kalender
Frisomat Innovation Center
Stokerijstraat 79
2110 Schilde (Wijnegem)
Kalender
Deze activiteit is gratis
(Inschrijven verplicht!)
 
AGENDA
19:30
Ontvangst in het Frisomat Innovation Center
20:00
Introductie door de gastheer: Guy Somers, CEO Frisomat
20:15
Verwelkoming door regiovoorzitters Antwerpen: Hans D'Olieslaeger & Philip Verlinden
20:20
'Digitale Trends in 2018'
door Bart De Waele, CEO Wijs
21:20
Nieuwjaarsdrink & -receptie
22:30
Voorzien einde
 
> SCHRIJF HIER IN
 
Ekonomika Alumni regio Antwerpen dankt haar structurele sponsor:
PRAKTISCHE INFORMATIE
Registratie
Deelname aan deze activiteit is gratis! Inschrijven is echter verplicht via onderstaande knop, de plaatsen zijn namelijk beperkt.

Contact
Neem contact op voor bijkomende informatie omtrent dit event. Gelieve ons in voorkomend geval een seintje te geven indien je ingeschreven bent en alsnog op het laatste moment verhinderd zou zijn om aan deze activiteit deel te nemen. 

Parking
Parkeren kan aan de gebouwen van Frisomat.
> SCHRIJF HIER IN
KIJK HIER WIE AL INGESCHREVEN IS
KEYNOTE: 'DIGITALE TRENDS IN 2018'
Omarm de verandering: Lang leve de digitalisering!

We hebben één zekerheid: verandering is de enige constante. Als je dat weet dan kun je daar als mens, professional of bedrijf op slimme wijze mee omgaan.

Met de digitalisering verandert alles rondom ons: de manier waarop we communiceren, winkelen, muziek beluisteren, bankieren. Zelfrijdende, zelfs vliegende, wagens zijn niet langer een verre droom, robots helpen vandaag reeds in rusthuizen, Amazon leverde 2 jaar geleden zijn eerste pakje met een drone. Zelflerende robots bedreigen in de toekomst steeds meer jobs.

Bedrijven kenden vroeger hun concurrenten. Vandaag komen die van overal, en totaal onverwacht. De reis- en muziekindustrie werden reeds overhoop gehaald. De retail-, banken- en autosector liggen vandaag onder vuur, morgen volgen tal van andere sectoren. De digitale wereld is een winnaarseconomie waar de supersterren en superbedrijven het gros van de inkomens binnenrijven.

De nieuwe ecosystemen – online, de deeleconomie en het internet of things – zorgen voor besparingen, nieuwe producten en diensten en efficiëntieverbeteringen. Maar de nieuwe technologieën zoals big data, artificiële intelligentie en 3D-printing zijn complex. Klantvriendelijkheid gaat over van “one-size-fits-all”- naar “één-op-één”. Het gaat immers niet meer om wat producenten willen vertellen maar om wat mensen willen weten.

Bedrijven garanderen hun medewerkers niet langer levenslang werk, wel levenslange inzetbaarheid. Levenslang leren wordt dé norm.
CORPORATE PARTNERS