16/06/2018 - Ontdek de Zeeuws-Vlaamse polders!

 
 
Ontdekkingsrit met BBQ in de Zeeuws-Vlaamse Polders
- zaterdag 16/06 -  
Op zaterdag 16 juni nodigen we je graag uit voor een namiddaguitstap in de Zeeuws-Vlaamse Polders.
 
We komen samen aan het ontvangstcentrum “Op de Mariahoeve” van Saeftinghe Zilt, een akkerbouwbedrijf met binnendijkse teelt van diverse zeegroenten. Van daaruit vertrekt de bus die ons meeneemt doorheen de Zeeuws-Vlaamse Polders.

Gids Jeroom Schelfhout heeft jarenlang zelf een klassiek landbouwbedrijf gehad in Doel en kent de regio dan ook als geen ander. Naast de prachtige natuur zal hij ook aandacht hebben voor de evolutie van ontpoldering, met in de hoofdrol de Waaslandhaven, de Kieldrechtsluis en de Hertogin Hedwige polder, een gebied dat definitief veroordeeld is om onder water gezet te worden.

Hierna komen we terug aan de Mariahoeve, waar we bij een aperitief uitleg krijgen over de landbouwactiviteiten. Als afsluiter wordt een uitgebreide barbecue voorzien, bereid met verse zilte groenten van de boerderij.

Wil jij er ook bij zijn? Schrijf je dan snel in!

Hopelijk tot dan!

Ekonomika Alumni
Bestuur regio Antwerpen
 
> SCHRIJF HIER IN
KIJK HIER WIE AL INGESCHREVEN IS
PROGRAMMA
Kalender
Zaterdag 16 juni 2018
Kalender
Op de Mariahoeve
Koninginnestraat 2
4568 PT Nieuw-Namen (Nederland)
Kalender
Leden: €58
Niet-leden: €63
 
AGENDA
12:45
Ontvangst “Op de Mariahoeve” met koffie, thee & frisdrank
13:30
Rit in een touringbus doorheen de Zeeuws-Vlaamse polders 
onder begeleiding van gids Jeroom:

Waaslandhaven
Kieldrechtsluis
Doel & haven
Prosperpolder met bezoek aan herberg & Sint-Engelbertuskerk
Hertogin Hedwige polder
 
17:30
Aperitief met uitleg over zilte teelten
18:30
"Boer"gondische BBQ bereid met verse zilte groenten
van de Mariahoeve & dessert
20:30
Voorzien einde
 
> SCHRIJF HIER IN
 
Ekonomika Alumni regio Antwerpen dankt haar structurele sponsor:
PRAKTISCHE INFORMATIE
Registratie
Leden: €58
Niet-leden: €63

Je inschrijving is definitief na ontvangst van het inschrijvingsgeld op het rekeningnummer BE10 2200 0361 4904 van Ekonomika Alumni Antwerpen met vermelding “Zilt Zoet Zeeuws Vlaanderen + aantal personen".

Inbegrepen in de prijs: koffie, thee & frisdrank bij aankomst, begeleide tour met bus, drankje onderweg, aperitief met hapjes, uitgebreide BBQ inclusief drank, dessert met koffie en thee.

Contact
Neem contact op voor bijkomende informatie omtrent dit event. 

Indien je ingeschreven bent en alsnog op het laatste moment verhinderd zou zijn om aan deze activiteit deel te nemen, gelieve ons in voorkomend geval een seintje te geven. Zo niet, zullen we het inschrijvingsgeld alsnog aanrekenen.

Vervoer & Parking
Aan het ontvangstcentrum  Op de Mariahoeve is er een ruime parking voorzien.
> SCHRIJF HIER IN
KIJK HIER WIE AL INGESCHREVEN IS
Op de Mariahoeve
Het akkerbouwbedrijf “Op de Mariahoeve” is de thuisbasis voor Saeftinghe Zilt, de binnendijkse teelt van diverse zeegroenten. We maken er kennis met het boerenbuitenleven en de unieke, ter plaatse geteelde zilte streekproducten zoals zeekraal, zeekool, lamsoren en zilte aardappelen.

De nog jonge Koningin Emmapolder ligt vlak achter het natuurgebied Saeftinghe zodat via een pomp de akker van de Mariahoeve met zoet én zout water bevloeid kan worden. Op deze wijze kan de eb en vloed werking, zoals deze in het natuurgebied plaatsvindt, nagebootst worden.
HEB JIJ JE LIDMAATSCHAP AL VERNIEUWD?
Als één van de 50.000 alumni van de Faculteit Economie & Bedrijfswetenschappen kan jij lid worden van Ekonomika Alumni! Als betalend lid geniet je niet alleen van korting op de meer dan 50 activiteiten per jaar, je krijgt toegang tot enkele exclusieve activiteiten en ECONnect magazine gratis in je bus. Bovendien geniet je van heel wat voordelen bij onze partners.

Heb jij je lidmaatschap voor 2018 al vernieuwd? Lid worden kost €45 per jaar, Young Alumni betalen slechts €25. Ontdek hier alle voordelen en hoe je lid kan worden!
CORPORATE PARTNERS