Oproep Jef De Wever Prostaatkanker en Preventie Fonds

Oproep aan Ekonomika leden en Ekonomika Alumni senioren

Vanwege  :    Het  Jef De Wever Prostaatkanker en Preventie Fonds

Medisch  wetenschappelijk onderzoek kost  handenvol geld. Maar  anderzijds  met  resultaat  dank zij de inspanning  van velen  , onderzoekers , professoren ,  …. Maar ook dank  zij de vele vrijwillige bijdragers aan deze permanente zoektocht naar  financiele middelen.

Het  Jef De Wever Prostaatkanker en Preventie Fonds doet een oproep aan alle Ekonomika leden  (actieven en senioren)  om op korte termijn te helpen in een fundraising  naar  40.000 €  (waarom  niet 1000 x 40 € p/p). Doel : een helpende hand bieden aan de Dienst Urologie / Oncologie van het UZ Gasthuisberg in Leuven om een tweede  uitdiepende studie te starten rond oligo metastatic prostate cancer  (begrijpbaar  als  uitgezaaide prostaatkanker cellen); waarbij aspecten  zoals opsporing van deze cellen , de behandelingsmethoden en de levenskwaliteit van de patient in de nazorg (lees voorkomen en vermijden van – schadelijke - nevenwerkingen) verder en diepgaander zullen onderzocht worden. Blijkt immers dat een oplossing vinden voor een probleem dikwijls bijkomende nieuwe vragen oproept.

Hoe bij te dragen en wat in het verleden reeds werd gerealiseerd met de hulp van het  fonds kan u vinden op onze website www.prostaatkankerfonds.be onder de hoofdingen Wetenschappelijk Onderzoek  en  Hoe Steunen.  De professoren Steven Joniau en Dirk De Ridder , evenals  Prof Emeritus Hein Van Poppel zijn u dankbaar voor uw bijdrage.

Met welgemeende dankbaarheid  :  Jef De Wever