22/03/2018 - Seminarie P&L: 'Lean in een office-omgeving'

 
 
Seminarie: 'Lean, kan het ook
in een office omgeving?'
- donderdag 22/03 -  
Beste alumnus,
 
Graag nodigen we je op 22 maart uit op een boeiend seminarie van onze vakgroep Productie & Logistiek in Leuven: 'Lean, kan het ook in een office omgeving?'.

De principes van Lean zijn intussen welbekend in menig fabriek en magazijn. Via het wegwerken van alle vormen van verspilling willen we meer doen met minder middelen. De uitdaging vandaag is de implementatie van Lean in een administratieve context. Hoewel verspilling in een administratieve omgeving op het eerste zicht moeilijker te herkennen is dan in productie, blijkt vaak dat slechts 5 à 10 percent van alle administratieve taken echt nut hebben. De meerderheid is pure ‘waste’.
 
In dit seminarie laten we drie praktijkcases aan bod waar Lean werd toegepast in een pure Office omgeving. De financiële dienstverlener Euroclear is 10 jaar geleden gestart met een Lean transformatie over de hele organisatie – we bespreken hoe Euroclear Lean geïmplementeerd heeft over de jaren heen (wat heeft gewerkt en wat niet) en wat de nieuwe uitdagingen zijn van Euroclear om nieuwe technologieën in te schakelen in de Lean manier van werken.

In een tweede presentatie horen we hoe Amcor Gent, de producent van verpakkingsmaterialen, Lean heeft toegepast in hun Office omgeving. Door het toepassen van Lean principes in de order-to-delivery processen werden significante verbeteringen in service, voorraadlevels en doorlooptijden bereikt, die ervoor zorgden dat Amcor Flexibles Gent een referentie werd binnen de Amcor Groep.

Tot slot bespreken we het Lean transformatieprogramma van de Pfizer Supply Chain organisatie en meer bepaald het Transformation In Action (TIA) programma. Hierbij zullen we onder andere ingaan op de impact van de cultuur en gedragingen van de organisatie, het vastleggen van de beoogde verandering, het beheren van teamdynamieken en het introduceren van een prestatie gedreven 'way of working'.

Hopelijk tot dan!

Ekonomika Alumni
Vakgroep Productie & Logistiek
 
> SCHRIJF HIER IN
Mail naar infovakgroepPenL@gmail.com met volgende informatie:
SEMINARIE LEAN OFFICE 22/03/2018 en “Naam bedrijf, functie, emailadres".
PROGRAMMA
Kalender
Donderdag 22 maart 2018
Kalender
Lokaal HOG 01.85
Faculteit Economie & Bedrijfswetenschappen
Naamsestraat 69
3000 Leuven
Kalender
Leden: €30
Niet-leden: €40

Aanwezigheidsattesten zijn beschikbaar tijdens het seminarie
 
AGENDA
18:30
Ontvangst en registratie met koffie & broodjes
19:00
Aanvang seminarie:
Lean, kan het ook in een office-omgeving?

Dhr. Yvan Vangeneugden
Director, Architect Lean, Euroclear

Dhr. Danny Wollaert
Logistics & Supply Chain Manager, Amcor

Dhr. Thor Moine
Continuous Improvement Manager, Pfizer
21:00
Networking drink
 
> SCHRIJF HIER IN
Mail naar infovakgroepPenL@gmail.com met volgende informatie:
SEMINARIE LEAN OFFICE 22/03/2018 en “Naam bedrijf, functie, emailadres".
PRAKTISCHE INFORMATIE
Registratie
Leden van Ekonomika Alumni / PICS: €30
Niet-leden: €40

Aanwezigheidsattesten zijn beschikbaar tijdens het seminarie.

Registreer via mail naar infovakgroepPenL@gmail.com met volgende informatie: SEMINARIE LEAN OFFICE 22/03/2018 en “Naam bedrijf, functie, emailadres”.

Je inschrijving is pas definitief na betaling van het inschrijvingsgeld op rekening van P&L met rekeningnummer BE38 4643 2792 0172. Geef 'je naam, bedrijf en SEMINARIE LEAN OFFICE” als mededeling. Schrijf het juiste bedrag over vóór 15 maart 2018!

Contact
Neem contact op met David Desmet (david.desmet@pwc.com) of Robert Boute (robert.boute@vlerick.com) voor bijkomende informatie omtrent dit event. Gelieve ons in voorkomend geval een seintje te geven indien je ingeschreven bent en alsnog op het laatste moment verhinderd zou zijn om aan deze activiteit deel te nemen. Anders zullen we het inschrijvingsgeld alsnog aanrekenen.
> SCHRIJF HIER IN
Mail naar infovakgroepPenL@gmail.com met volgende informatie:
SEMINARIE LEAN OFFICE 22/03/2018 en “Naam bedrijf, functie, emailadres".
P&L DANKT DEZE TROUWE SPONSORS SPONSORS
VAKGROEP PRODUCTIE & LOGISTIEK
P&L, Vakgroep Productie & Logistiek, is een van de deelverenigingen van Ekonomika Alumni. P&L heeft als doel om voortdurende ontwikkeling aan te bieden aan alumni in de vorm van avondseminaries en bedrijfsbezoeken rond diverse onderwerpen. Daarnaast bieden deze evenementen een opportuniteit om contacten te onderhouden, nieuwe netwerken op te bouwen en ideeën te bediscussiëren buiten de dagelijkse werkomgeving. Alle P&L-activiteiten worden aangekondigd in de Ekonomika nieuwsbrief en via de website (www.PenL.net).
 
Voor meer informatie over P&L, contacteer: David Desmet (david.desmet@pwc.com)  
SAMENWERKING MET PICS
Om een breder aanbod activiteiten aan onze Ekonomika Alumni leden aan te bieden werkt P&L samen met PICS Belgium sinds september 2006. Daardoor kunnen onze leden ook deelnemen aan bedrijfsbezoeken en seminaries die door PICS georganiseerd worden en dezelfde voorwaarden gelden voor PICS-leden. P&L leden zullen ook geïnformeerd worden over trainingen die door PICS worden georganiseerd.
 
Voor meer informatie over PICS, bezoek de website www.picsbelgium.be.
CORPORATE PARTNERS