Senioren

Ekonomika Senioren

Het woord "Senior" heeft in de studentenwereld een speciale betekenis. Het is een beleefde aanspreekvorm voor een "hogergeplaatste in de studentengemeenschap". Hoe dikwijls hebben we niet het glas geheven naar de praeses met de woorden "Prosit Senior".

Toen in 1946 een groep oudstudenten een afgestudeerdenkring oprichten, was het te begrijpen dat zij zich Ekonomika Senioren noemden. Zij wensten dan ook als "Senior" door het leven te gaan.

Jarenlang bleef de afgestudeerdekring van de faculteit de naam "Ekonomika Senioren" behouden.

Steeds meer kwam het woord "alumnus" in gebruik om afgestudeerden van een faculteit of universiteit aan te duiden. Zo ook binnen Ekonomika en "Ekonomika Senioren" werd "Ekonomika Alumni".

Een aantal leden van de eerste generatie wensten regelmatig met jaargenoten samen te komen. Zij legden de lat op 40 jaar geleden begonnen in het "Handelskot". Met trots namen zij de naam "Ekonomika Senioren" over.

 

Wat doen wij?

Het aantal activiteiten is zeer beperkt en spitst zich toe op het jaarlijks Seniorenfeest. Dit vindt meestal plaats in april in de Faculty Club en heeft een traditioneel programma:

  •  een receptie, een gezellig weerzien met jaargenoten
  •  een viering van jubilarissen, leden die 50 of 60 jaar geleden begonnen zijn in het handelskot
  •  een diner in het prestigieuze kader van de Faculty Club
  •  een nostalgie cantus met studentenliederen uit de Codex

Iedereen, inclusief partners, die minstens 40 jaar geleden begonnen zijn in Leuven, is uitgenodigd.

 

Contact

Jos Clijsters - voorzitter
jos.clijster@telenet.be

Jan Maryssael - secretaris-penningmeester
jan.maryssael@telenet.be