Senioren

Ekonomika Senioren 

Hierover heerst nog wel eens misverstand bij de oudere afgestudeerden. Zij denken nog dat "senioren" gewoon "oud-studenten" zijn. In de huidige terminologie van Ekonomika zijn alle oud-studenten nu “alumni” terwijl “senioren” dan weer alumni zijn die minstens 40 jaar geleden hun studies aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven aangevat hebben. Senioren zijn dus de wat oudere alumni, zeg maar mannen en vrouwen die bijna, recent of reeds langer “met pensioen zijn”.

De jongste senioren zijn dit jaar de alumni die in 1973 hun studies aan het “Handelskot” zijn begonnen en, normaal gezien, promoveerden in 1977. 

Wat doen wij?

Het aantal activiteiten is beperkt. Zo is er jaarlijks een algemene Seniorendag, die meestal begin mei plaats heeft en waarop alle senioren en hun partner worden uitgenodigd.

Volgende seniorendag op vrijdag 26 april 2013

De Senioren ondersteunen ook actief de generatiewerking van Ekonomika alumni. Zo sporen wij de oud-presides of gemotiveerde jaargenoten aan om regelmatig samen te komen met de leden van hun promotiejaar. Ieder jaar doen dit meerdere promoties.

Enkele sfeerbeelden van voorige seniorendagen :

 

Contact

Jos Clijsters - voorzitter
jos.clijster@telenet.be

Jan Maryssael - secretaris-penningmeester
jan.maryssael@telenet.be