Studenten

Wat is EKONOMIKA?

EKONOMIKA is de officiële studentenvereniging verbonden aan de Leuvense Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen (FEB). Kies je ervoor om je in te schrijven als student Economische Wetenschappen (EW), Toegepaste Economische Wetenschappen (TEW), Handelsingenieur (HIR) of Handelsingenieur in de Beleidsinformatica (HIRB) aan de Katholieke Universiteit Leuven (KUL), dan wordt dit dus jouw faculteitskring.

Wat doet EKONOMIKA?

De kerndoelstelling van Ekonomika is al 83 jaar dezelfde: "de economiestudent meerwaarde bieden, zowel op educatief vlak als daarbuiten." Dit kan je ook terugvinden in ons wapenschild: EKONOMIKA staat voor Utile Dulci, 'koppel het nuttige aan het aangename', twee begrippen uit het Latijn die staan voor de verschillende aspecten van het studentenleven. Ekonomika biedt jou aan elke kant vele mogelijkheden en activiteiten. Zo worden jullie als student vertegenwoordigd op onderwijs- en academische raden, worden contacten met bedrijven en jobwerking stevig uitgewerkt en staan de Kursusdienst en onze eigen broodjesbar (de Ekobar) dagelijks ter jullie beschikking. Naast het studeren biedt EKONOMIKA jullie ook tal van sport- , cultuur- en feestactiviteiten, en opent onze fakbar Dulci dagelijks zijn deuren. Daarnaast bestaan er nog een aantal ondersteunende functies.

Zoals je kan merken is EKONOMIKA steeds aanwezig in het studentenleven van de FEB-student, vaak op de achtergrond bij het behartigen van jouw belangen, maar zeker ook op de voorgrond met allerlei spetterende activiteiten!

Wat kan je zelf zoal doen bij Ekonomika?
Ekonomika Projects

Ekonomika Projects is een platform waarbij studenten volledig zelfstandig een eigen project kunnen lanceren en uitwerken. Om deze projecten te realiseren kunnen zij steeds beroep doen op raadgevende, financiële en operationele ondersteuning van Ekonomika. Concreet kunnen projecten de organisatie van onspannende activiteiten tot grote professionele ondernemingsprojecten inhouden.

Medewerkers systeem

Het Medewerkers Systeem is voor iedereen die eens vrijblijvend zou willen meewerken achter de schermen van Ekonomika. Je kan meewerken aan de Mercuur, stewarden of tappen in Dulci, een shiftje draaien op een TD, posters helpen ontwerpen, … en nog zoveel meer! Bovendien kom je zo ook in contact met nieuwe mensen op een zeer toffe manier en zijn er verschillende beloningen voor je harde werk, zoals bijvoorbeeld bonnetjes per shift en medewerkerfeestjes.

>>> Website van Ekonomika Studenten

De studenten die momenteel actief zijn in het bestuur zijn:

William Leclef, praeses
Michiel Sevens
Robbe Hemeleers
Alexander Coppé
Matthias Claessens
Karen Buldeo Rai
Maxim Vandewynckel
Cedric Roelandt
Daan Van Bergen
Eline Gabriëls
Emilie Dubois
Ilke Droogmans
Jitse Ghekiere
Ine Van der Haegen
Ruben Wallaert