Organisatiestructuur

ONTDEK HOE WIJ WERKEN

Organisatiestructuur

Bij Ekonomika Alumni verenigen we alle 50.000 FEB-alumni in heel Vlaanderen en Brussel. Om deze grote en diverse groep alumni te verbinden is onze werking gedecentraliseerd met meer dan 10 deelverenigingen die gecoördineerd worden door de centrale Raad van Bestuur.

de 3 co-voorzitters van Ekonomika Alumni: Ludovic Deprez, Peter Lamens en Righard Bruyns
de 3 co-voorzitters van Ekonomika Alumni: Ludovic Deprez, Peter Lamens en Righard Bruyns

Dankzij deze werking kunnen we een sterk en gevarieerd aanbod neerzetten. Met meer dan 60 activiteiten per jaar bereiken we zo alumni over generaties, locaties en vakgebieden heen. Hiervoor zetten meer dan 100 vrijwilligers zich in via verschillende deelverenigingen, die in deze 3 pijlers zijn onderverdeeld:

 • Regiowerking: deelverenigingen in elke Vlaamse provincie en Brussel organiseren verschillende lokale netwerkactiviteiten. 
   
 • Vakgroepwerking: in lijn met de disciplines van de Faculteit brengen we leden samen op activiteiten binnen specifieke vakgebieden zoals Accounting, Finance, Supply Chain, HR etc.
   
 • Generatiewerking: gerichte werking voor jong-afgestudeerden alsook voor senioren.

Binnen dit sterk gedecentraliseerd netwerk biedt Ekonomika Alumni vzw nationale ondersteuning op vlak van communicatie, organisatie en ondersteunende diensten. Zo voorzien we online nieuwsbrieven en activiteitenmails naar meer dan 25.000 alumni in onze database, geven we samen met de Faculteit het driemaandelijkse magazine ECONnect uit en bieden we onze alumni begeleiding in de zoektocht naar nieuwe carrièrestappen. Bovendien zijn er jaarlijks een aantal nationale activiteiten.

Heb je tijd en zin om samen mee te werken aan ons alumninetwerk? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, we verwelkomen je er graag bij!

 

Regionale werking

Ekonomika Alumni Regio Vlaams-Brabant - Ekonomika Alumni Regio Antwerpen - Ekonomika Alumni Regio Brussel - Ekonomika Alumni Regio Oost-Vlaanderen - Ekonomika Alumni Regio West-Vlaanderen - Ekonomika Alumni Regio Limburg

Generatiewerking

Seniorenwerking - Young Alumni werking

Vakgroepen

Productie & Logistiek (P&L) - Accountancy & Finance (SCAFF) - Contactgroep Beleidsinformatici Leuven (CBL) - Entrepreneurship (AFE) - HRM - Marketing & Strategie (M&S) - Doctoral circle

 

Regionale werking

Ekonomika Alumni Regio Vlaams-Brabant

Met Ekonomika Alumni Regio Vlaams-Brabant organiseren wij een brede waaier aan activiteiten in Vlaams-Brabant en soms ook in Brussel, dit in nauwe samenwerking met Ekonomika Alumni Regio Brussel. We hechten veel waarde aan 'Utile Dulci' en dat is ook terug te zien in de aard van onze activiteiten. 

Zo maakten we eerder een prachtige wandeling doorheen de Hagelandse wijngaarden, kregen we een rondleiding in Abdij van Park, brachten we een bezoek aan BOZAR, of kwamen we met 200 alumni samen op de nieuwjaarsreceptie in Leuven.

Onze regiobestuurders: Peter Lamens, Brecht Wille.

Meet the Ekonomika Alumni Regio Vlaams-Brabant team

Lory Dory
Peter Lamens
Co-voorzitter Ekonomika Alumni vzw

+32 475 25 87 93

Ekonomika Alumni Regio Antwerpen

Ekonomika Alumni Regio Antwerpen is de Antwerpse vleugel van onze alumnivereniging. Wij hebben als doel contacten te creëren en te onderhouden tussen alle FEB oud-studenten die werken en/of wonen in deze regio. 

Tegelijkertijd zitten ook de bestuurders voor Absoc Alumni samen in dit bestuur. Met Absoc Alumni zorgen we voor alle afgestudeerden van onze Antwerpse campus, ook vòòr het KU Leuven werd (denk bv aan Thomas More, Lessius...). Zij onderhouden nauwe banden met de Antwerpse campusstudentenvereniging Absoc.

Enkele voorbeelden van activiteiten: een bezoek bij Royal Antwerp op 'den Bosuil', een bedrijfsbezoek aan ZNA Stuivenberg en Reynaers Aluminium, een ontdekkingstocht door de Zoete Zilte polders, een initiatieles curling ... 

Onze regiobestuurders en Absoc Alumni bestuurders: Eva Boeckx, Patrick D'Espallier, Marc De Groof, Geert Lagae, Peter Lauwers, Steven Lauwers, Dirk Schepens, Patrick Luisterman, Jos Meesters, Pierrette Mercken, Dirk Schepens, Luc Schryvers, Wily Smits, Ben Tuerlings, Kathleen Van De Vijver, Jef Van Riel, Marc Van Rompaey.

Meet the Ekonomika Alumni Regio Antwerpen team

Lory Dory
Hans D’Olieslager
Voorzitter regio Antwerpen

+32 475 30 86 47
Lory Dory
Eva Boeckx
Voorzitter regio Antwerpen

Ekonomika Alumni Regio Brussel

Ekonomika Alumni Brussel richt zich tot alle alumni die wonen en/of professioneel actief zijn in Brussel. Wij bieden hen de mogelijkheid om hun professioneel netwerk uit te bouwen door elk jaar een tiental activiteiten te organiseren van professionele en sociale aard.

Eerder bezochten we al het NBB-museum, kregen we een boeiende keynote van Prof. Wim Moesen en kwamen we bij Brussels Beer Project alles te weten over Beer Economics. 

Onze regiobestuurders: Joanne Celens, Michel De Bièvre, Roger Heijens, David Leurs, Elien Somlai, Filip Van Den Bossche, Tom Van Puyenbroeck, Baudouin Velge.

Meet the Ekonomika Alumni Regio Brussel team

Lory Dory
Roger Heijens
Voorzitter regio Brussel

+32 475 27 29 05

Ekonomika Alumni Regio Oost-Vlaanderen

Ekonomika Alumni Regio Oost-Vlaanderen is actief sinds 1991. Wij verenigen alle afgestudeerden die in Oost-Vlaanderen werken en/of wonen door het organiseren van een aantal activiteiten van informatieve en/of sociale aard.

Iedereen is van harte welkom op de bestuursvergaderingen of als medewerker aan één van de activiteiten.

Activiteiten die we zoal organiseren: een bedrijfsbezoek aan Volvo Trucks, een havenbezoek aan North Sea Port en een prachtige nieuwjaarsreceptie. 

Onze regiobestuurders: Didier Devooght, Patricia De Waele, Els Meyns, Ludo Vandenabeele, Bert Van Holder, Alain Verheyden, Maarten Verkens, Peter Willaert.

Meet the Ekonomika Alumni Regio Oost-Vlaanderen team

Lory Dory
Patricia de Waele
Voorzitter regio Oost-Vlaanderen

+32 474 95 23 81

Ekonomika Alumni Regio West-Vlaanderen

Als Ekonomika Alumni Regio West-Vlaanderen groeperen wij alle alumni die in West-Vlaanderen wonen en/of werken, of die West-Vlaanderen een warm hart toedragen. Wij organiseren verschillende activiteiten op jaarbasis, waarbij we een mix zoeken tussen het "Utile" en het "Dulci". Onze doelstelling is een echt kader te creëren waardoor alumni elkaar kunnen ontmoeten en leren kennen op een informele en aangename manier. 

Voorbeelden van activiteiten: een bedrijfsbezoek aan Agristo, de KULAK cantus, een bezoek aan open kenniscentrum ARhus, een netwerkavond met straffe ondernemers ...

Onze regiobestuurders: Niko Lecluyse, Christophe Popelier, Bram Scheers, Christophe Vandecasteele, Wim Vanpeteghem, Nico Demeyere.

Meet the Ekonomika Alumni Regio West-Vlaanderen team

Lory Dory
Christophe Popelier
Voorzitter regio West-Vlaanderen

+32 492 97 71 48

Ekonomika Alumni Regio Limburg

Ekonomika Alumni Regio Limburg is momenteel inactief, maar we zoeken enthousiaste mensen die deze regio weer een nieuw leven willen inblazen. Samen een aantal activiteiten per jaar organiseren om contacten te creëren en te onderhouden tussen alumni die werken en/of wonen in Limburg.

Heb je interesse om Ekonomika Alumni Regio Limburg terug op de kaart te zetten samen met het Ekonomika Alumni bestuur? Neem dan Zeker contact op met ekonomika-alumni@kuleuven.be

Meet the Ekonomika Alumni Regio Limburg team

Lory Dory
Dit zou jij kunnen zijn!
Zet regio Limburg mee op kaart

Generatiewerking

Seniorenwerking

Het woord "Senior" heeft in de studentenwereld een speciale betekenis. Het is een beleefde aanspreekvorm voor een "hogergeplaatste in de studentengemeenschap". Hoe vaak is niet het glas geheven naar de praesis met de woorden "Prosit Senior"? 

Met de seniorenwerking geven wij FEB-alumni die minstens 40 jaar geleden zijn begonnen aan onze Faculteit, de gelegenheid om met hun studiegenoten samen te komen. Jaar op jaar verwelkomen we onze senioren op de prachtige Seniorendag, waar alumni dankbaar van de gelegenheid gebruik maken om oude vriendschapsbanden weer aan te halen. 

Drijvende krachten achter de seniorenwerking zijn Jos Clijsters, Jan Maryssael en Simonne Wilmssen.

Meet the Seniorenwerking team

Lory Dory
Jos Clijsters
Voorzitter Ekonomika Senioren

Young Alumni werking

Met onze Young Alumni werking hebben we slechts één doel voor ogen: de laatste 5 promotiejaren van de FEB bijeenbrengen om zo contacten met oud-studiegenoten te kunnen blijven onderhouden.

Of je nu de eeuwige student bent gebleven of meteen na je studies het werkleven bent ingedoken, het is niet altijd makkelijk om contacten met je jaargenoten te onderhouden. Met enkelen behoud je misschien nog een goed contact, maar ongetwijfeld zijn er velen, waar je niet meer mee afspreekt, maar die je nog eens graag zou terug zien. Via onze Young Alumni werking willen we je graag helpen deze contacten te onderhouden.

Het concept van de Young Alumni werking is eenvoudig: een aantal keer per jaar organiseren wij leuke activiteiten om iedereen nog eens samen te brengen en te bouwen aan je netwerk.

Onze YA bestuurders: Matthias Haerens, Sara Lemaire, Elia Mariën, Ann-Sofie Martens, Carolien Van Sas, Anneke Veldman.

Meet the Young Alumni werking team

Lory Dory
Dit zou jij kunnen zijn!
Ben jij onze nieuwe Voorzitter Ekonomika Young Alumni?

Vakgroepen

Productie & Logistiek (P&L)

Als vakgroep P&L spelen wij in op de grote interesse voor het vakgebied productie en logistiek, een belangrijk domein in de bedrijfswereld voor het bereiken van een kosteffectief en competitief voordeel in de totale waardeketen. De vakgroep biedt een unieke verbinding tussen de bedrijfswereld en innovatief academisch onderzoek. De werking en activiteiten worden gedragen door een groep van enthousiaste alumni met een functie in Supply Chain Management en academici actief in de Opleidingen Supply Chain van de 4 vestigingen van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen (FEB) KU Leuven ( Antwerpen-Brussel-Kortrijk-Leuven) en in het bijzonder met  de onderzoeksgroep “Research Centre for Operations Management”.


Onze doelstellingen zijn:

 • permanente vorming met betrekking tot productie en logistiek in de ruime betekenis van Supply Chain Management
 • het onderhouden van contacten tussen alumni onderling en met academici
 • bevorderen van kruisbestuiving tussen theorie en praktijk

Wij richten ons zowel op alumni als niet-alumni, die professioneel actief zijn in een functie die verband houdt met productie en logistiek of met interesse in dit vakgebied.


Activiteiten die wij organiseren zijn:

 • spreekbeurten, lezingen en seminaries over richtinggevende thema’s binnen productie en logistiek
 • bedrijfsbezoeken, bij voorkeur gekoppeld aan een presentatie
 • studie – of themadagen ingericht als een academische zitting  (aan universiteit of op verplaatsing)
 • toekennen van een thesisprijs op het vlak van Supply Chain Management

Mocht je vragen of interesse hebben, neem zeker contact op met de voorzitter Arne Walraet.
 


P&L dankt deze trouwe sponsors

Partners P&L

 

Meet the Productie & Logistiek (P&L) team

Lory Dory
Jan Eeckhoudt
Voorzitter Stuurgroep P&L

Lory Dory
Dennis De Clerck
Voorzitter Vakgroep P&L

Accountancy & Finance (SCAFF)

SCAFF staat voor Studie- en Contactgroep voor Accountancy, Fiscaliteit en Financiewezen.

Wij organiseren al meer dan 25 jaar activiteiten die de permanente vorming van onze alumni ondersteunt en stimuleert.

Onze doelstellingen zijn:

 • het verschaffen van een betaalbare, concrete en op de praktijk gestoelde permanente vorming
 • het bevorderen van de studies Accountancy, Fiscaliteit en Financiewezen in overeenstemming met de wijze waarop deze aan de KU Leuven wordt gedoceerd
 • het onderhouden van contacten tussen alumni onderling en met academici

Mocht je vragen of interesse hebben, neem zeker contact op met de voorzitter.

Voorzitter: Griet Helsen
Griet.helsen@pwc.com
0475/891621

Meet the Accountancy & Finance (SCAFF) team

Contactgroep Beleidsinformatici Leuven (CBL)

De vzw Contactgroep Beleidsinformatici Leuven (CBL) werd opgericht in 1974 onder impuls van de afgestudeerden van Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen, richting Kwantitatieve Bedrijfseconomie en Informatica van de KU Leuven. Sindsdien zijn wij uitgegroeid tot een dynamische groep met een tweehonderdtal leden en een twintigtal steunende of beschermende organisaties.

Onze doelstellingen zijn:

 • de leden op de hoogte houden van recente ontwikkelingen in de informatica
 • het bevorderen van de studie van de beleidsinformatica in overeenstemming met de wijze waarop deze aan de KU Leuven wordt gedoceerd
 • het onderhouden van contacten tussen alumni onderling en met academici

Activiteiten die wij organiseren:

 • De uitgave van het Beleidsinformatica Tijdschrift, een kwartaaltijdschrift met een overzichtelijke behandeling van actuele probleemgebieden van de automatisering. Het zijn steeds grondige themanummers met een omvang van 40 à 50 bladzijden.
 • Het verzorgen van avondconferenties
 • Het inrichten van seminaries en meerdaagse lessencycli. Deze staan open voor iedereen, doch leden genieten een forse korting.

Mocht je vragen of interesse hebben, neem zeker contact op met de voorzitter.

Voorzitter: Jan Vanthienen
jan.vanthienen@kuleuven.be
Tel: +32 (16)463 282

Meet the Contactgroep Beleidsinformatici Leuven (CBL) team

Entrepreneurship (AFE)

Alumni for Entrepreneurship (AFE) streeft ernaar om een steentje bij te dragen aan het stimuleren en ondersteunen van zowel startende als gevestigde ondernemers in Vlaanderen. Ondernemers spelen een grote rol in de Vlaamse economie en zorgen voor heel wat toegevoegde waarde en werkgelegenheid. Ondanks dat het aantal startende ondernemingen in Vlaanderen in de lift zit, scoort Vlaanderen op het vlak van "ontluikend ondernemerschap" onder het internationaal gemiddelde. Wij zouden daar graag verandering in zien. 

Onze doelstellingen zijn: 

 • een platform te zijn om ondernemerschap bij Ekonomika Alumni, studenten en docenten te bevorderen
 • permanente vorming m.b.t. entrepreneurship
 • het onderhouden van contacten tussen alumni onderling en met academici  

Activiteiten die wij organiseren:

 • seminaries en debatten
 • bedrijfsbezoeken, gekoppeld aan een presentatie
 • themadagen

Mocht je vragen of interesse hebben, neem zeker contact op met de voorzitter.

Ons bestuur: Marijke Beel, Christel Gijsbrechts, Maarten Kerkhofs, Lawrence Landeloos, Johan Peeters, Philippe Rooseleer en Jelle Van Winckel.

Meet the Entrepreneurship (AFE) team

Lory Dory
Philippe Rooseleer
Voorzitter AFE

+32 479 97 79 69

HRM

Vakgroep HRM

Wij organiseren jaarlijks seminaries en events die het levenslang leren van onze alumni ondersteunen en stimuleren.

Daarbij hebben wij 3 doelstellingen:

 1. Het uitbouwen van een learning community om contacten tussen alumni onderling en met de academici te faciliteren. 
 2. Het agenderen van actuele uitdagingen in HRM en die bespreken vanuit een academisch standpunt én een toegepast of praktijkgericht standpunt.
 3. Het visibel maken van de afstudeerrichting HRM aan KUL en haar invalshoeken of standpunten bekendheid geven.

Voorzitter: Veerle Theys
theys.veerle@gmail.com
0499/58.30.69
 

Meet the HRM team

Lory Dory
Veerle Theys
Voorzitter HRM

Marketing & Strategie (M&S)

De Ekonomika Alumni vakgroep Marketing & Strategie is momenteel inactief, maar we zoeken nieuwe enthousiaste mensen die Ekonomika Alumni willen ondersteunen bij het
ontwikkelen van activiteiten rond marketing en strategie-gerelateerde onderwerpen. Denk hierbij aan: permanente vorming, wederzijdse uitwisseling van kennis en ervaringen, kritische evaluatie van trends en evoluties, praktijkgerichtheid van nieuwe theorieën en theoretische onderbouwing van praktijk, en het leggen van nieuwe contacten binnen het vakgebied.

Mocht je interesse hebben om deze vakgroep samen met het Ekonomika Alumni bestuur op te zetten, neem dan zeker contact op: ekonomika-alumni@kuleuven.be

Meet the Marketing & Strategie (M&S) team

Lory Dory
Dit zou jij kunnen zijn!
Word jij de nieuwe M&S-trekker?

Doctoral circle

Doctoral Circle is een organisatie van en voor doctoraatstudenten aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven en werd opgericht in 2010. Op dit moment is de Doctoral Circle inactief en zoeken we nieuwe enthousiaste doctoraatstudenten die willen bijdragen aan de opbouw van een sociaal en professioneel netwerk van huidige, toekomstige en voormalige doctoraatstudenten.

Voel jij je geroepen om samen met het Ekonomika Alumni Bestuur de Doctoral Circle nieuw leven in te blazen, neem zeker contact met ons op via ekonomika-alumni@kuleuven.be

Meet the Doctoral circle team

Lory Dory
Dit zou jij kunnen zijn!
Breng jij je mede doctorandi bijeen?