top of page

Hightech ambities in Dublin

Alumnus Jeroen De Koninck richt Preppally op om mensen aan hun droombaan te helpen in de hightech wereld.


Is jouw droom om aan de slag te gaan bij een big hightech company als Google, linkedIn, Microsoft etc.? Onze alumnus Jeroen De Koninck, EMEA Program Manager at Pinterest, en former Google, leerde uit ervaring dat het binnenkomen in deze grote bedrijven veel makkelijker is met de juiste contacten en voorbereiding.


Na een aantal tevergeefse sollicitatie pogingen bij hightech companies kwam hij in contact met een oud Ekonomika studiegenoot Wim Wauters die hem heeft gecoacht naar zijn eerste baan bij Google. Het werd al snel Jeroen’s passie om dat ook voor anderen te doen. Niet zonder succes: Twee handelsingenieurs van KU Leuven, Hanne Gellynck (promotiejaar 2017) en Frederic Van Kelecom. (promotiejaar 2017) zijn inmiddels aan de slag bij Google en Microsoft in Dublin net zoals ettelijke anderen.


Wat begon als Jeroens passie is uitgegroeid tot Preppally, een recent gestarte organisatie die jonge professionals begeleidt in hun search naar de commerciële droombaan in de hightech wereld. “Er is een duidelijke talent kloof tussen hightech bedrijven met een groot tekort aan commerciële profielen die veelal rekruteren bij de prominente business schools en anderzijds young professionals die niet durven of zelfs niet overwegen te solliciteren bij deze bedrijven omdat ze niet verwachten binnen te raken. Met Preppally willen we iets aan die kloof doen en professionals met ambities in de hightech industrie aan een baan te helpen. Wij tonen dat je netwerk en een goede voorbereiding het verschil gaan maken”, legt Jeroen uit.


Waarom Dublin?

Jeroen De Koninck: Dublin is voor mij toch de Silicon Valley van Europa. De grote tech bedrijven uit San Francisco zijn allemaal vertegenwoordigd in Dublin en voor de meeste commerciële startersrollen (tot 10 jaar ervaring) is dit echt the place to be.


Hoe gaat het in zijn werk?

Preppally is een career accelerator die naast e-learning career guidance, gefocused op ‘how to stand out’en interview sessies, ook persoonlijke mentoring, cv-beoordelingen, matchmaking, oefensessies en referrals biedt. Professionals die zich inschrijven bij Preppally (eenmalige inschrijvingskosten) krijgen toegang tot het online materiaal. Daarnaast is er een applicatieproces voor mentorship waarbij de applicant wordt gematcht met een mentor die werkzaam is in de hightech. We gaan zeer zorgvuldig te werk bij deze matching en hebben een pool van 70 vrijwilligers die als mentors optreden. Hightech bedrijven geven werknemers vaak jaarlijks een tiental ‘vrijwilligersdagen’ en Preppally is een programma dat binnen dit vrijwilligersconcept is gebracht vanuit de context diversiteit en inclusie. Wanneer je het programma start, claimen we dat je in zes maanden tijd een baan binnen hightech kan scoren.


Wie is de doelgroep?

We focussen ons op jonge professionals die tussen de 2 en 8 jaar werkervaring hebben. We merken dat jonge mensen met enige werkervaring al een goed idee hebben van de rollen die ze kunnen en willen doen. Maar net afgestudeerden die overtuigd zijn van hightech helpen we zeker ook met entry jobs.


Hoe zie je de toekomst van Preppally?

Het brengt ontzettend veel voldoening om jonge mensen te coachen en begeleiden in hun loopbaan. Op lange termijn zou ik graag van deze uit de hand gelopen hobby mijn fulltime job maken met als insteek dat de bedrijven betalen voor het talent dat aangereikt wordt.


Wil je meer informatie neem dan een kijkje op www.preppally.com of mail naar jeroen@preppally.com

286 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page