top of page

OPROEP 'Pieter als rolmodel voor jongeren'

Luc Deneffe, preses van het 54ste Ekonomika-jaar, is al 20 jaar werkzaam in de jeugdzorg en draagt het welzijn van onze jongeren nauw aan het hart. Op zijn vraag lanceren we dan ook graag onderstaande oproep tot steun.


Het verhaal van Pieter Heemeryck, afkomstig uit Herent en gekend als winnaar van bijna elke triatlonwedstrijd waaraan hij deelnam, is een inspirerend verhaal. En net daarom willen enkele mensen uit zijn omgeving én de jeugdzorg dit unieke verhaal brengen in een documentaire.

Wat weinigen weten is dat Pieter Heemeryck een moeilijke jeugd had. Hij groeide samen met zijn 9 broers en zussen op in pleeggezinnen. Op zijn 17 jaar kreeg hij de kans om begeleid te gaan wonen in Leuven en daar LO te gaan studeren. Een kans die hij met beide armen greep en waar hij zijn talent voor triatlon ontdekte. Bijna elk weekend stond hij aan de start van een wedstrijd, in de eerste plaats om wat geld te verdienen voor zichzelf en zijn broers en zussen.


Hij is ondertussen een van 's werelds beste langeafstandstriatleten. Zo won hij in 2023 o.a. het EK Ironman 70.3 in Tallinn en de Ironman van Portugal wat hem zijn kwalificatie voor het WK Ironman van Hawaii in oktober van dit jaar opleverde.


Pieter is klaar om zijn verhaal te vertellen en zo jongeren te inspireren, een hart onder de riem te steken of dat extra duwtje in de rug te geven. Om dit te kunnen waarmaken zijn we op zoek naar partners (5 x € 10.000) die samen met Tax Shelter hun schouders willen zetten onder dit project om de documentaire te maken en zo dit unieke en inspirerende verhaal, via o.a. uitzending op de TV, bij de juiste mensen te krijgen.


Wil jij helpen?

Neem dan contact op met Luc Deneffe met een mailtje aan luc.deneffe@telenet.be of telefonisch op het nummer 0497 46 25 32.
De documentaire mag geen finale zijn, maar met het begin worden van het verhal van een inspirerend atleet die rolmodel wil en kan worden voor zoveel jongeren. De ambitie is om na de documentaire het verhaal van Pieter te blijven vertellen: op scholen, in de media, aan jongeren, ...


Lees het volledige verhaal van Pieter Heemeryck hier.


202405 Voorstelling Pieter Heemeryck & Docu
.pdf
Download PDF • 1.35MB

.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page